Logg 27.03.18

For å kunne oppnå et lavere strømforbruk er vi som nevnt tidligere avhengig av å kunne slå av GSM og GPS enhetene. GSM enheten lar seg enkelt deaktivere ved hjelp av en software kommando, GSM.deactivate(). GPS enheten derimot har ingen enkle kommandoer for å kunne slå seg av. Det er mulig å bruke en UBX protokoll hvor man sender en HEX streng med forskjellige kommandoer. Det viste seg å være litt mer omfattende enn først antatt, og HEX strengen som skulle skru av enheten gjorde ikke det. For å enkelt kunne slå av hele GPS enheten er det brukt en enkel transistorstyring. Dette styrer vi ved hjelp av en enkel digital pinne som gir signal til transistoren når den skal aktivere / deaktivere. På denne måten får vi en responsiv måte å skru av og på GPS enheten, og det er ikke minst mye enklere mtp. software da man kun setter den digitale pinnen høy eller lav.

Det nærmer seg slutten av prosjektet og en ferdig funksjonell prototype. Det som gjenstår er kommunikasjon mellom enheten og serveren. Håndtering av SMS er fullført, men oppdatering av kart og koordinater via serveren gjenstår.

Nedenfor kan en se pakkestrukturen til UBX protokollen.

Den kan også leses i sin helhet her:

https://www.u-blox.com/sites/default/files/products/documents/u-blox6_ReceiverDescrProtSpec_%28GPS.G6-SW-10018%29_Public.pdf#page=96

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *