Logg 10.04.18

Det originale serverprogrammet som ble skrevet i python lyttet på port 9050 og ventet på UDP pakker. Alarmenheten derimot koblet seg opp som en vanlig webklient og prøvde å sende pakker til serveren på denne måten. Vi fikk til stadighet melding at enheten ikke fikk koblet seg til serveren, noe som ikke er veldig overraskende da enheten sender på TCP og serveren lytter etter UDP. Det ble derfor skrevet et nytt serverprogram hvor vi heller lytter etter TCP pakker. Dette krever blant annet at vi må akseptere hver enkelt tilkobling, noe man ikke gjør med UDP pakker. Dette gjøres med følgende kodebit:

client_socket, address = sock.accept()

Det er også viktig å referere til client_socket når man ønsker å sende eller ta imot data, da det er det nye socket objektet tilhørende tilkoblingen til klienten. Hvis man refererer til originale lyttende socket, i eksempelet er det sock, så vil man få en «Transport endpoint is not connected» error.

Det er også viktig at man avslutter koblingen mellom hver oppdatering, alternativt gjennomfører koblingen kun én gang på klienten.

Systemet fungerer nå tilfredsstillende og det gjenstår kun finpuss av kode, utforming av sms samt design av nettside.

 

Enheten

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *