Logg 14.02.18

Vi har nå støtt på vår første utfordring. I vårt prosjekt så har vi, som nevnt tidligere, en Arduino Uno som vi kobler på ett Arduino GSM Shield og en Duinopeak GPS shield. Utfordringen nå er at vi tidligere brukte softwareserial biblioteket slik at vi kan ha pc koblet til med usb (som bruker HW serial) og GPSen samtidig. Softwareserial er et bibliotek som gjør at en kan bruke en virtuell serial port.

Utfordringen vi møtte er derfor at Arduino sitt GSM bibliotek bruker softwareserial uten mulighet for å endre dette. Det betyr at når både gps og gsm var koblet til så manglet vi en serial port. Vi prøvde forskjellige alternative biblioteker som egentlig skulle fungere ved siden av softwareserial, som altSWSerial biblioteket, men allikevel så fikk vi konflikter med softwareserial i GSM biblioteket.

Løsningen ble rett og slett å oppgradere mikrokontrolleren fra Arduino UNO til Arduino Mega. Arduino Mega har nemlig 4 HW serial porter slik at vi da heller kan kjøre GPS på en HW serial port. Softwareserial er i utgangspunktet tregere enn HW serial slik at det kun er fordeler ved å benytte en HW port. Arduino Mega er heller ikke veldig mye dyrere enn Arduino UNO da den kun koster 160 kr. mer, og er ikke voldsomt mye større heller da den er ca. 4cm lengre enn Unoen.

Arduino Mega ble bestilt 14.02.18 og ankom 16.02.18

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *